Firma Ryś Catering Mateusz Mercik powstała w 2018 r. z pasji do wypieków. Ryś Catering to mała firma rodzinna spełniająca oczekiwania swoich klientów. Na pierwszym miejscu stawiamy na jakość i smak – do wypieków używane są tylko najlepszej jakości składniki bez żadnych zamienników. Torty, ciasta, ciastka oraz tarty na słodko i słono powstają na specjalne zamówienie. Specjalnością są wyroby domowe, oparte na własnych, sprawdzonych recepturach.

Mateusz Mercik cukiernik

Mateusz Mercik to cukiernik, kucharz, który posiada wieloletnie doświadczenie w gastronomii. Zawodu uczył się w Wielkiej Brytanii pod okiem uznanych szefów kuchni. Przygotowane przez niego posiłki były chwalone m.in. przez znanego brytyjskiego mistrza sztuki kulinarnej, restauratora i prezentera telewizyjnego Marco Pierre’a White’a. W zawodzie od 2005 roku. Przygotowywał duże imprezy na ponad 500 osób, jak i mniejsze kameralne przyjęcia. Przygodę z cukiernictwem rozpoczął w 2012 r., ucząc się fachu w Krakowie od swojego szefa kuchni oraz przyjaciela Fabrice Boulahouache. Decyzja o utworzeniu własnej pracowni stanowi naturalną konsekwencję gromadzonych doświadczeń.