O nas

Firma Ryś Catering Mateusz Mercik powstała w 2018 r. z pasji do wypieków. Ryś Catering to mała firma rodzinna spełniająca oczekiwania swoich klientów. Na pierwszym miejscu stawiamy na jakość i smak – do wypieków używane są tylko najlepszej jakości składniki bez żadnych zamienników. Torty, ciasta, ciastka oraz tarty na słodko i słono powstają na specjalne zamówienie. Specjalnością są wyroby domowe, oparte na własnych, sprawdzonych
recepturach.

mateusz mercik rys catering
Mateusz Mercik to cukiernik, kucharz, który posiada wieloletnie doświadczenie w gastronomii. Zawodu uczył się w Wielkiej Brytanii pod okiem uznanych szefów kuchni. Przygotowane przez niego posiłki były chwalone m.in. przez znanego brytyjskiego mistrza sztuki kulinarnej, restauratora i prezentera telewizyjnego Marco Pierre’a White’a. W zawodzie od 2005 roku. Przygotowywał duże imprezy na ponad 500 osób, jak i mniejsze kameralne przyjęcia. Przygodę z cukiernictwem rozpoczął w 2012 r., ucząc się fachu w Krakowie od swojego szefa kuchni oraz przyjaciela Fabrice Boulahouache. Decyzja o utworzeniu własnej pracowni stanowi naturalną konsekwencję gromadzonych doświadczeń

Skontaktuj się z nami

    Korzystając z witryny, zgadzasz się na używanie plików cookie. więcej informacji

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close